Als loopbaancoach kan ik je begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Door de loop der tijd ben je zelf veranderd, is de uitdaging in je werk weg of zijn de werktijden belastend. 

 

Samen gaan we met behulp van assessment, persoonlijkheidstesten en gesprekken achterhalen wat er bij je past en op welke wijze je de gewenste verandering kunt gaan vorm geven. Doordat ik als job coach werkzaam ben, ken ik de arbeidsmarkt. Daarnaast heb ik een netwerk van het MKB ter beschikking om gericht te kijken naar mogelijkheden. 

 

Loopbaan begeleiding

De afgelopen jaren heb ik met succes mensen en jongeren geholpen met hun loopbaan. Vaak waren het mensen die in het verleden geen goede keus hebben kunnen maken, doordat er onvoldoende begeleiding in was. Resultaat, zich niet prettig voelen op een werkplek en zoekende zijn.

Mijn manier van werken is de competenties in beeld krijgen en doormiddel van persoonlijke gesprekken duidelijkheid krijgen van de persoon. Aan de hand van dit onderzoek, kunnen we een plan van aanpak maken.

In sommige gevallen regel ik met een bedrijf dat een jongere een keer mag komen kijken / ervaren wat het werk precies inhoud. Vaak krijgt de betreffende persoon een duidelijk beeld, waardoor hij/ zij de keuze beter kan afwegen.

Praktijk voorbeelden van verandering:

  • Medewerker jeugdzorg is begeleider / opleider geworden voor jongeren in de techniek.
  • Officier van Justitie / schrijven van boeken

Het mooiste resultaat wat ik heb mogen beleven is dat een medewerker na 25 jaar dienstverband een overstap maakte naar een ander bedrijf, om daar jongeren te gaan opleiden / begeleiden.