Erkend Job coach

 

In 2017 heb ik mijn opleiding tot job coach met succes afgerond en sta ik ingeschreven in het beroepenregister bij vakvereniging NOLOC. Hierdoor ben ik in staat om mensen met een beperking of achterstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden op de werkplek.

 

Vraagstukken als een veilige werkplek, werkplek aanpassingen, inwerken, het maken van werkinstructies regelingen / subsidies e.d. kunt u gerust aan mij overlaten. 

 

JOB COACHING "Logistiek"

 

De komende tijd zullen er steeds meer tekorten komen in technisch en logistiek personeel. Ik wil mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt een kans geven door ze intern op te leiden en te begeleiden. Mijn aanpak wijkt af van andere Job coaches, doordat ik eerst de ervaring zelf wil opdoen in de betreffende organisatie, waar ik mensen voor wil gaan begeleiden en opleiden.

 

Mijn visie is zelf ervaring opdoen en kennis overdragen. Dit betekend dat ik ook mijn eigengrenzen moet kunnen verleggen. Je bent immers ook een voorbeeld voor de mensen die je wilt opleiden. Persoonlijk contact is essentieel om de groei ook te kunnen realiseren. Belangrijkste factor is wederzijds respect, deskundigheid, maatwerk en samenwerking.

 

In de logistiek gaat het niet alleen om hef- en reachtruck certificaten, maar ook om competenties zorgvuldigheid, kwaliteit, communicatie, veiligheid, netheid, over- en inzicht.

 

JOB COACHING "Metaal"

 

 In 2014 was er al een tekort aan medewerkers in de metaal. Ondanks een zoektocht via het UWV konden wij o.a. geen "lassers" pijpfitters en metaalbewerkers krijgen. Dus zijn we deze gaan werven, selecteren, begeleiden en opleiden. Dit heeft ertoe geleid dat er 13 mensen vanuit een kansloze positie een structurele baan aan hebben overgehouden.

 

Ik heb de intentie dit plan van aanpak verder uit te werken en een intensieve samenwerking met de MetaalUnie op te zetten zodat ook in de toekomst werkgevers over voldoende gekwalificeerd personeel beschikt.

 

Momenteel worden deze tekorten opgevangen door medewerkers elders uit Europa te halen, echter blijkt dat de taalbarrière niet altijd te overbruggen is.